#20jahreifs: Meilenstein – Wim Wenders Masterclass 2018

»A Sense of Place« – der Ortssinn im Film – war Thema der ersten Wim Wenders Masterclass in NRW im November 2018. Hierfür lud der international renommierte Filmemacher Studierende von ifs und KHM einen Tag lang in Köln zum Dialog. 10 Studierende beider Hochschulen hatten die Gelegenheit, die Rolle des Ortes in ihren aktuellen Filmvorhaben mit Wim Wenders zu besprechen. Dabei boten verschiedene Stationen in der Stadt das Setting für diese eigens für Köln entwickelte Masterclass.

Eine Dokumentation der Masterclass von Kamerastudierenden der ifs und der KHM ist hier zu sehen: www.vimeo.com. Die Masterclass ging auf eine Initiative der Film- und Medienstiftung NRW zurück und wurde in Kooperation mit der Wim Wenders Stiftung durchgeführt.

»A Sense of Place« – a sense of orientation in film – was the theme of the first Wim Wenders Masterclass in North Rhine-Westphalia in November 2018, for which the internationally renowned filmmaker invited students from the ifs and the KHM for a day of dialogue in Cologne. Ten students from both universities had the chance to discuss the role of location in their current film projects with Wim Wenders. Various spots in the city provided the setting for this master class, which was developed especially for Cologne.

A documentation of the masterclass by camera students of the ifs and the KHM can be seen here: www.vimeo.com. The masterclass was initiated by the Film- und Medienstiftung NRW and was organised in cooperation with the Wim Wenders Foundation.